11 Δεκ 2018
0 σχόλια

Κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών στο Λύκειο Ανδρίτσαινας

Κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών στο Λύκειο Ανδρίτσαινας
Αυγερινοπούλου: Πίεση με αποτέλεσμα  έστω και αργά... Η ενημέρωση του γραφείου του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην τ. Βουλευτή Ηλείας


Σε προσλήψεις καθηγητών που αναμένεται να καλύψουν τα κενά και να αντιμετωπίσουν κάποια από τα προβλήματα που επικρατούν στο ιστορικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας προχωρά ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Την ανωτέρω ενημέρωση είχε από το Γραφείο του ίδιου του Υπουργού η τ. Βουλευτής Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου η οποία ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό και ειδικότερα από τις 4 Οκτωβρίου είχε αναδείξει το θέμα και εξέφρασε την διαμαρτυρία της για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο σχολείο.

Από το Γραφείο του κ. Γαβρόγλου, σημειώνεται επίσης ότι, ακόμη και στην περίπτωση που δεν αποδεχθούν την τοποθέτησή τους οι επιλεγέντες καθηγητές, η διαδικασία δεν θα σταματήσει αλλά θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις οι αμέσως επόμενοι (επιλαχόντες).

Η πίεση της κας Αυγερινοπούλου για να υπάρξει λύση ήταν έντονη από την πρώτη στιγμή αφού το θέμα όπως είχε τονίσει, προκάλεσε κοινωνική αναστάτωση στην περιοχή, ενώ απαιτείτο ο επαναχαρακτηρισμός του σχολείου ως «δυσπρόσιτου» ώστε να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον πλήρωσης θέσεων καθηγητών.

Η κα Αυγερινοπούλου για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνήσει και με το σύλλογο Γονέων του όσο και με την Λυκειάρχη ενώ με πρωτοβουλία της είχε κατατεθεί σχετική ερώτηση περί των πολλών κενών σε όλα τα σχολεία μέσω της Τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ  κ. Κεραμέως

Μακάρι είπε η τ. Βουλευτής Ηλείας μετά από τόσες παρεμβάσεις που κάναμε και την διαρκή επικοινωνία που είχαμε με τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες, να επιτευχθεί έστω και τώρα η αντιμετώπιση αυτού του είδους των προβλημάτων στα σχολεία και να σταματήσει επιτέλους εδώ η απαράδεκτη κατάσταση η οποία μας στεναχωρεί και φέρνει σε δύσκολη θέση τους μαθητές μας από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top