26 Αυγ 2020
0 σχόλια

ΝΕΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ Εκδήλωση #3: Έκθεση φωτογραφίας της Nelly's έλαβε χώρα στις 12 Αυγούστου (pics)

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου

Έκθεση Φωτογραφίας της διεθνούς φήμης φωτογράφου Νέλλης Σεραιδάρη εγκαινιάστηκε τη Τετάρτη 12 Αυγούστου στη Νέα Φιγαλεία και σε δημοτικό χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας.

Ο Σύλλογος Νέων Φιγαλέων Αθηνών είχε αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης στην οποία το παρών έδωσαν εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γιάννης Μπαλαδήμας, μέλη της Κοινότητας και συλλόγων της περιοχής καθώς και κάτοικοι. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή κάθε απόγευμα μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Βασίλης Γλούμης μας απέστειλε την κάτωθι ενημερωτική ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση:

‘’ Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλντζόγλου Σεραϊδάρη γνωστή παγκοσμίως ως Nelly’s έχει την τιμητική της φέτος στην όμορφη Ζούρτσα μας μ’ ένα μικρό αφιέρωμα αντιπροσωπευτικό της δουλειάς της. 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη συλλογή του συμπατριώτη μας Κων/νου Ν Κατσάμπουλα που ευγενικά παραχώρησε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης

Η έκθεση ολοκληρώνεται με γαλλικά κεραμικά του 19ου αιώνα (διακοσμητικά πιάτα) με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821, επίσης δικής του συλλογής.

Η Νέλλη γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας το 1899, ήρθε στην Ελλάδα το 1925 αφού πρώτα εσπούδασε φωτογραφία στη Δρέσδη της Γερμανίας δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους. 

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παγκόσμια Έκθεση στη Νέα Υόρκη το 1939 στήνοντας εξ ολοκλήρου το ελληνικό περίπτερο με δικές της φωτογραφίες. 

Παντρεύτηκε τον Άγγελο Σεραϊδάρη πιανίστα και φιλόσοφο, τον οποίο έστειλε να φωτογραφήσει με οδηγίες της το Άγιο Όρος εξ αιτίας του γυναικείου Αβάτου. 

Το έργο της ποικίλει «παγώνοντας το χρόνο» σε στιγμές της καθημερινότητας, ανθρώπινο μόχθο, νύφες, πορτραίτα, τοπία και τους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα Φωτογράφος που αποθανάτισε τις χορεύτριες της όπερας Comique του Παρισιού γυμνές στον Παρθενώνα σοκάροντας την κοινωνία της εποχής

Οι καταπληκτικές φωτογραφίες της δημοσιεύονταν σε διεθνή περιοδικά της εποχής, κάνοντας γνωστές τις αρχαιότητες και τις ομορφιές της Ελλάδας και έτσι η ίδια έγινε Πρέσβειρα της χώρας μας.





Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top