31 Ιουλ 2023
0 σχόλια

8ο Πανελλήνιο Ονοματολογικό συνέδριο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, με θέμα: ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας κ. Κωνσταντίνο Σμυρνή (Βίντεο)

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, έναρξη του 8ου Πανελλήνιου Ονοματολογικού συνεδρίου της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, με θέμα: ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας, που διοργάνωσε ο σύλλογος νέων Ανδρίτσαινας ΠΑΡΡΑΣΙΟΙ,  με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, της Ελβετικής Ένωσης φίλων βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και της Ομοσπονδίας συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ.

"Αρχή παιδεύσεως η των ονομάτων επίσκεψις". Με τα λόγια αυτά του Αντισθένη του Αθηναίου μας ενημερώνουν για τη χρησιμότητα του συνεδρίου τούτου οι διοργανωτές. 

Η Ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων επαρχίας Ολυμπίας με χαρά υποστήριξε το γεγονός, παρευρεθήκαμε, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Σμυρνής και ο α' αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Παπαγρηγορίου, πρόεδρος του συλλόγου Δαφνουλαίων και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την έρευνα επιστημόνων από όλη τη χώρα

αλλά και από την επαρχία Ολυμπίας, τον οικονομολόγο κ. Λεωνίδα Μιχελή (Λινίσταινα), 

τον τοπογράφο μηχανικό κ. Κωνσταντίνο Φουρλή (Ζαχάρω), 

τον νομικό,ιστορικό, συγγραφέα κ. Ευάγγελο Γιαννικόπουλο (Φιγαλεία), 

τον ηλεκτρολόγο μηχανικό κ. Αριστείδη Αλεξόπουλο (Μάτεσι), 

τον φιλόλογο, συγγραφέα κ. Γεώργιο Μανουσόπουλο  (Πετράλωνα) και τον ιστορικό κ. Ανδρέα Ρουμελιώτη (Ανδρίτσαινα).

Η ιστορική Ανδρίτσαινα και η επαρχία Ολυμπίας συγχαίρουν και ευχαριστούν τον πρόεδρο της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, διδάκτορα Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Τζαβάρα για την επιλογή της ιστορικής βιβλιοθήκης ως τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου

"Με την ενέργειά σας αυτή, η ιστορική Ανδρίτσαινα, αυτές τις ημέρες καθίσταται πρωτεύουσα, όχι μόνο της επαρχίας Ολυμπίας, αλλά και ''ονοματολογική πρωτεύουσα'' ολόκληρης της Πελοποννήσου". 

Όπως υπογράμμισα και στο εναρκτήριο καλωσόρισμά μου:

"Συγχαρητήρια ΠΑΡΡΑΣΙΟΙ!....Αυτό το συνέδριο, πηγή γνώσης, συγχρόνως αποτελεί και ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, διότι συμβάλει και δίνει ώθηση στην τοπική οικονομία. 

Είναι ο συνεδριακός τουρισμός, η δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία του τόπου, μια υπεραξία Δημοτικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μέσο προώθησης της εικόνας και της ταυτότητας της πόλης. 

Η Ομοσπονδία αρωγός σας!"



Δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top