31 Ιουλ 2023
0 σχόλια

1,9 δισ. δολάρια: Η απίστευτη περιουσία της οικογένειας της Μαριάννας Βαρδινογιάννη - Στις πλουσιότερες όλου του κόσμου!

 

Μαζί με Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος

Στα 16,6 δισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική περιουσία των έξι Ελλήνων δισεκατομμυριούχων στον χώρο του εφοπλισμού που φιγουράρουν στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανάμεσά τους και εκείνη της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία έφυγε από την ζωή πριν λίγες μέρες.

Δύο γυναικεία πρόσωπα συμμετέχουν για πρώτη φορά στη «χρυσή λίστα» του περιοδικού, η Μαρία Αγγελικούση και η Μαριάννα Λάτση

Η Μαρία Αγγελικούση με περιουσία 5,6 δισ. δολ. είναι πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων Ελλήνων και στη θέση 455 της συνολικής κατάταξης.

Στη δεύτερη θέση, με περιουσία 3,2 δισ. δολάρια, βρίσκεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης

Ο επιχειρηματίας, που είναι στη θέση 905 της συνολικής λίστας, αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή της Glencore το 2018 και το 2021 επένδυσε στην Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον Αμερικανό μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον.

Ο Φίλιππος Νιάρχος, κληρονόμος του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια, καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην ελληνική εκπροσώπηση και τη θέση 1.067 στον συνολικό πίνακα του Forbes.

Η τέταρτη ελληνική συμμετοχή είναι του Βαρδή Βαρδινογιάννη, με την οικογενειακή περιουσία να ανέρχεται στο 1,9 δισ. δολάρια. 

Καταλαμβάνει τη θέση 1.575 της λίστας του Forbes και έχει επενδύσεις σε σειρά κλάδων, από τη Motor Oil έως τα ΜΜΕ.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Μαριάννα Λάτση, με συνολική περιουσία 1,6 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.804 των πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη.

Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων με περιουσία 1,5 δισ. δολάρια βρίσκονται ο Σπύρος Λάτσης και η αδελφή του, Μαργαρίτα, καταλαμβάνοντας τη θέση 1.905 της λίστας του περιοδικού.


Η συνέχεια στο athensmagazine.gr

Δείτε επίσης27/9/2010: Όταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη παρέδωσε τη νέα Μάκιστο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top