30 Δεκ 2023
0 σχόλια

Avaaz: Σε σκεφτόμαστε - video

 

Φίλες και φίλοι σ’ όλο τον κόσμο,

Τις τελευταίες βδομάδες σκεφτόμασταν εσάς. Τα μέλη του κινήματός μας.

Σκεφτόμασταν όλα όσα καταφέραμε μαζί φέτος: Τα εκατομμύρια υπογραφές για να ασκήσουμε πίεση στους ηγέτες, τα συγκινητικά μηνύματα προς τους αρμόδιους, τις δράσεις και την παράδοση υπογραφών, τις δωρεές για να σώσουμε ζωές.

Χάρη σε εσάς το κίνημα αυτό αλλάζει τον κόσμο. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς τη βοήθειά σας.

Θέλαμε να μας αντικρίσετε, να μας ακούσετε, και, ελπίζουμε, να νιώσετε την ευγνωμοσύνη μας για τον ρόλο που παίζετε στο Avaaz. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε για εσάς αυτό το βίντεο:

Σημείωση: Ενεργοποίησε τους υπότιτλους πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι στο κάτω μέρος του βίντεο. Επίλεξε τη γλώσσα σου και στη συνέχεια «CC».

Η θρυλική ακτιβίστρια και συγγραφέας, Τζοάνα Μέισι, έγραψε κάποτε: «Αν ο πλανήτης πρόκειται να αναρρώσει μέσα από ανθρώπινες προσπάθειες, θα γίνει από καθημερινούς ανθρώπους, ανθρώπους που η αγάπη τους για ζωή είναι μεγαλύτερη απ’ τους φόβους τους».

Σ’ έναν κόσμο που μοιάζει τελείως παρανοϊκός κι ασταθής, είναι επόμενο να θέλουμε να τα παρατήσουμε ή να επικεντρωθούμε μόνο στις δικές μας ανάγκες. Αλλά φέτος δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας μέσα από εκστρατείες. Στηρίξαμε με τα ονόματα και τις φωνές μας αγώνες που ξεπερνούν κατά πολύ τους εαυτούς μας. Υπερασπιστήκαμε τον πλανήτη, τους ανθρώπους που ζουν μέσα στον φόβο, και τα ζώα που δεν έχουν φωνή για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο το να είσαι μέλος του Avaaz, κάτι που σχεδόν περνάει απαρατήρητο. Αλλά οι εκστρατείες, η άμεση ανθρωπιστική βοήθεια κι οι ακτιβιστικές δράσεις του Avaaz δεν θα υπήρχαν χωρίς εσάς, γιατί το Avaaz είμαστε όλες κι όλοι εμείς: απλοί άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο που μοιραζόμαστε τις ίδιες ελπίδες και τα ίδια όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο, κι αγωνιζόμαστε μαζί για ένα πιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Είμαστε αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται η Τζοάνα Μέισι, κι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γινόμαστε εκατομμύρια.

Το προσωπικό του Avaaz ελπίζει πραγματικά αυτό το βίντεο να σας κάνει να χαμογελάσετε. Είναι ένα μικρό ευχαριστώ, ένα μικρό δώρο. Βέβαια το πραγματικό δώρο για να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξή σας, είναι πως έχουμε ήδη στρωθεί στη δουλειά για να δούμε πως θα κάνουμε το 2024 μια ακόμα πιο αποτελεσματική χρονιά, όπου μαζί θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός πιο ισορροπημένου και δίκαιου κόσμου.

Με βαθιά εκτίμηση,

Nell, Christoph, Fey, Alice, Sam κι όλη η ομάδα του Avaaz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top