7 Μαΐ 2024
0 σχόλια

Υποχρεωτικά τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας στα ακίνητα - Πρόστιμα, ανάλογα με τη ζώνη επικινδυνότητας της περιοχής - Αναλυτικά η εγκύκλιος

 

Οι επιτροπές ελέγχων, θα διενεργήσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους των ακινήτων εντός της αντιπυρικής περιόδου

Με εγκύκλιο που εξέδωσε η αρμόδια αρχή τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτικότητα λήψης των μέτρων πυροπροστασίας στις οικίες, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά.

Η αμέλεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που τέθηκε σε ισχύ με τη σχετική εγκύκλιο, θα επιφέρει σημαντικά πρόστιμα, ανάλογα με τη ζώνη επικινδυνότητας της περιοχής.

Αυτοψία στην Πεντέλη, έναν από τους τρεις μεγάλους πνεύμονες της Αττικής, όπως τη χαρακτήρισε, έκανε το πρωί ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά και τον Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Νιάφα.

Ο κ. Κικίλιας ξεκίνησε την αυτοψία στην Πεντέλη από το βόρειο τμήμα του ορεινού όγκου και έφθασε μέχρι την ανατολική πλευρά. 

Στη δήλωσή του αναφέρθηκε στα έργα πρόληψης που γίνονται από τις αρμόδιες Αρχές και τον ΔΕΔΔΗΕ, όμως σημείωσε ότι ταυτόχρονα «προσπαθούμε να πείσουμε και τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν τους χώρους τους, τους κήπους τους, τα σπίτια τους» από τα κλαδιά και άλλες εν δυνάμει επικίνδυνες ύλες


Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο στο pentapostagma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top