9 Ιουλ 2024
0 σχόλια

Αμαλιάδα: Ο “ανύπαρκτος” αγρότης με τα 14 εκατ. ευρώ επιδότηση!

 

Μνημείο λαθροχειρίας με «δικαιούχο» που  εισέπραξε 13.999.196 ευρώ για βιολογικά…  200.000 στρεμμάτων

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα με τα ονόματα που αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούν πληρωμές που έγιναν βάσει του ΟΣΔΕ 2022, υπήρχε μέχρι την περασμένη εβδομάδα το όνομα Σπυρίδων Κανελλόπουλος, στο οποίο φαινόταν καθαρά ότι είχαν αποδοθεί για τη συγκεκριμένη χρονιά ενισχύσεις από το πρόγραμμα Βιολογικών, ύψους 13.999.196,83 ευρώ.

Η συγκεκριμένη λίστα αναρτήθηκε με βάση τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους κοινοτικούς κανονισμούς (Κανονισμός (EE) αριθ. 1306/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) περί τα μέσα Ιουνίου και σ’ αυτή φαίνονταν καθαρά ότι ο δικαιούχος είχε εισπράξει εδώ και 2 χρόνια περίπου, το προαναφερθέν ποσό.

Ειδικότερα, από την αναζήτηση στο σχετικό link το οποίο είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο, εντοπίσθηκε παραγωγός με το Ο/Ε Σπυρίδων Κανελλόπουλος από την περιοχή της  Ήλιδας της  Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που έλαβε το έτος 2023 για την Βιολογική Γεωργία  13.999.196,83 ευρώ.

Προφανώς και το ποσό αυτό είναι εξωπραγματικό όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα.  Από έρευνα για τον συγκεκριμένο παραγωγό δεν βρέθηκε στην περιοχή κανένα ίχνος, δηλαδή κανένα στοιχείο που να τον ταυτοποιεί,  όπως και κανένας δεν γνωρίζει να έχει υποβληθεί τέτοια δήλωση ΟΣΔΕ γιατί η Βιολογική Γεωργία ανήκει στα μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης που πληρώνονται βάση του ΟΣΔΕ. Σημειωτέρον ότι για να λάβει κάποιος 14 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα. Τέτοια εκμετάλλευση δεν υπάρχει στην Ελλάδα.


Διάβασε περισσότερα στο odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top