4 Μαρ 2015
0 σχόλια

Άλλος ένας αθλητής από τη Νέα Φιγαλεία με διεθνή διάκριση στις πολεμικές τέχνες

Νίκος Γιαννίκος

Τρίτωσε το… καλό για τους νεαρούς αθλητές από τη Νέα Φιγαλεία που διαπρέπουν σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και οι πολεμικές τέχνες.

Μετά τον Παναγιώτη Μπινιώρη στο ποδόσφαιρο και την Άννα Κρεσταινίτη στο Ταεκβοντο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των επιτυχιών και ο νεαρός Νίκος Γιαννίκος, αθλητής του Τανγκ Σου Ντο, πολεμικής τέχνης της Κίνας, ο οποίος συμμετείχε πριν λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τανγκ Σου Ντο, που πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο.


Ο Νίκος μαθητής της δευτέρας Λυκείου, κατάγεται από τη Φασκομηλιά της Νέας Φιγαλείας, μαθαίνει την πολεμική τέχνη του Τανγκ Σου Ντο τα τελευταία 10 χρόνια και έχει καταφέρει να διακριθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 Ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Η Άτραπος ο οποίος έχει έδρα τον Άγιο Ιωάννη στου Ρέντη Αττικής. Προπονείται από διεθνούς φήμης δάσκαλους πολεμικών τεχνών και έχει καταφέρει με την πολύτιμη βοήθειά τους και με μεγάλη προσπάθεια να ανέβει σε υψηλό επίπεδο.

 Μέχρι και σήμερα έχει στην κατοχή του:
 3 Χρυσά Μετάλλια, 6 Ασημένια & 4 Χάλκινα ενώ κατέχει και ένα Κύπελλο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τανγκ Σου Ντο του 2013.

 Έχει ανακηρυχθεί 3 φορές Χρυσός. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2013 στην κατηγορία 65+ των μπλε και κόκκινων ζωνών & σε 2 κύπελλα OPEN Τανγκ Σου Ντο.

 Μάλιστα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2014, ο νεαρός Νίκος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια κατηγορία ενώ κατέχει άλλα 9 μετάλλια σε άλλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα από το 2009 και ύστερα.

 Η Πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του αφορά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τανγκ Σου Ντο που διεξήχθη στο Βέλγιο.

 Εκεί ο Νίκος αγωνιζόμενος στην κατηγορία 65+ των μπλέ και κόκκινων ζωνών (φόρμες & παραδοσιακές φόρμες), κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια και κόπο σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο να κατακτήσει την 2η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο ανάμεσα σε περίπου 10 αθλητές από διάφορες χώρες του κόσμου.

 Πιο συγκεκριμένα ο Νικόλαος Γιαννίκος κατετάγη: - 2ος σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία του - παραδοσιακές φόρμες - 3ος σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία του - φόρμες

Το ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ εύχεται θερμά συγχαρητήρια στο νεαρό αθλητή για την διεθνή διάκριση που κατάφερε κάνοντας περήφανη πρώτα την οικογένειά του και ύστερα το χωριό και τους φίλους του.

 Θα σταθούμε δίπλα σε τέτοιους αθλητές με ότι μπορούμε με σκοπό να φτάσουν ψηλά σε κάθε επίπεδο και να κατακτήσουν όσα μετάλλια και διακρίσεις μπορούν. Οι κόποι πρέπει να ανταμείβονται…

Με πληροφορίες απο το: Φιγαλεία τοπικές ειδήσεις - facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top