29 Νοε 2014
0 σχόλια

17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Απόψε κάνουν πρεμιέρα τα χαμόγελα των παιδιών

Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Η Άντζελα Γκερέκου στην τελετή λήξης 

Πιστά αφοσιωμένο στις αρχές που έχουν θεσπίσει η UNICEF και η UNESCO για τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο, το 17ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας

 εμφανίζεται φέτος σαφώς ανανεωμένο, με ποικιλία εκδηλώσεων αλλά και με ταινίες που εμπνέονται από αγάπη για τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση, αναπτύσσουν την κριτική και δημιουργική σκέψη των νέων και βοηθούν στην αλληλοκατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα
.

Η πιο χαρούμενη κινηματογραφική γιορτή της Ελλάδας, κάνει σήμερα πρεμιέρα 29/11 σε Πύργο, Πάτρα, Αίγιο, Λεχαινά, Ζαχάρω, Μεσολόγγι, Αμαλιάδα και Γαστούνη. 

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Απόλλων» του Πύργου (την «καρδιά» του φεστιβάλ) με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος» («O Menino e o Mundo») του Βραζιλιάνου Αλε Αμπρέου.

Το φιλμ που δεν έχει διαλόγους, θα ανοίξει σε οκτώ πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το Φεστιβάλ προσφέρει δωρεάν την ταινία στους συνεργαζόμενους φορείς των οκτώ πόλεων, οι οποίοι αντί εισιτηρίου καλούν -κατά περίπτωση -τους θεατές να προσφέρουν προαιρετικά είδη (φάρμακα, τρόφιμα) ή χρήματα προς ενίσχυση διαφόρων κοινωνικών δομών (τρόφιμα θα σταλούν και στο Κομπάνι της Συρίας).

Συνολικά, στο φεστιβάλ θα προβληθούν 678 ταινίες από 61 χώρες, που καταπιάνονται με ζητήματα όπως οι οικογενειακές σχέσεις, ο θάνατος, η φιλία, το φυσικό περιβάλλον, η παγκοσμιοποίηση, η ανοχή στην διαφορετικότητα και η οικολογία.

Δεκατρείς ταινίες συμμετέχουν φέτος στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, ενώ 18 διαγωνίζονται στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους. Διαγωνιστικά προγράμματα έχει τόσο το ντοκιμαντέρ KID'S & DOCS (έξι ταινίες μεσαίου μήκους και δώδεκα μικρού μήκους) όσο και το animation (δεκαεννέα ταινίες).

Ενώ στο πλαίσιο της δημοφιλούς «Camera Zizanio» θα διαγωνιστούν εκατοντάδες ταινιάκια που έχουν δημιουργήσει μαθητές σχολείων της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: eproini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top